Ønsker du å bli skikkelig god til å trene hund? På dette kurset vil du lære effektive treningsteknikker som sannsynligvis vil få deg til å se hundetrening i et helt annet perspektiv.

Hundetrenerutdannelse Modul 1

Ønsker du å bli skikkelig god til å trene hund? På dette kurset vil du lære effektive treningsteknikker som sannsynligvis vil få deg til å se hundetrening i et helt annet perspektiv.

Kurset går over 3 helger og etter gjennomført kurs skal du ha utviklet svært god forståelse for hundetrening både i teori og praksis.
 
På dette kurset blir det satt av mye praktisk trening av hund. Du må også regne med å sette av tid til praktisk trening mellom samlingene. 
 
Læringsteori og innlæringsteknikker vil være et sentralt tema under utdannelsen. 
 
Hundetrenerkurset er ikke et instruktørkurs, men et kurs for deg som ønsker å utvikle deg selv som trener av hund. Dette er også et svært godt kurs å ha i bunnen dersom du har lyst til å gå instruktørkurs siden.
 
Har du planer om å delta på CATCH Hundetrening sin Instruktørutdannelse, så bør du ha gått Hundetrenerutdannelsen først for å få best utbytte av instruktørkurset. Hundetrenerkurset har også en modul 2 over 3 samlinger, som man kan fortsette på etter å ha gjennomført modul 1. På modul 2 går vi enda mer i dybden på temaene fra modul 1.
 
1. Samling: Læringsteori, Grunnferdigheter og treningsplanlegging
 
Første samling vil du lære om de viktige grunnferdighetene og hvordan du effektivt kan bruke treningsteknikker som bl.a shaping, targeting, lokking og tilrettelegging. Klikkertrening er et sentralt tema denne helgen. Vi tar for oss treningsplanlegging og bruk at treningsdagbok.
 
Du får også en grundig innføring i læringsteorien der du vil lære om positiv og negativ forsterkning, positiv og negativ straff, ekstinksjon.
 
2. Samling: Kriterier, Loggføring og Stimuluskontroll
 
Andre samling tar vi for oss hvordan du blir god til å planlegge treningen din. Du vil også lære hvordan du kan benytte loggføring for at treningsøktene skal bli mest mulig effektive og gi god progresjon. 

Vi skal se på stimuluskontroll, altså hvordan vi lærer inn sikre signaler og kvalitetsikrer disse.

3. Samling: Atferdskjeder, baner og konkurransetrening
 
Hovedtema for den fjerde helgen er hvordan du kan sette sammen flere øvelser til en kjede og konkurransetrening. Vi tar for oss baklengskjeding og forlengskjeding. Fordeler og ulemper. Vi jobber i praksis både med kjeder som styres av kommandoer og "miljøsignal".
 
Prosjektoppgaver og eksamen
  • 1 prosjektoppgave som består av en praktisk oppgave som skal filmes og sendes inn mellom 2 og 3 samling.
  • 1 teoretisk hjemmeeksamen som skal leveres inn mellom 2 og 3 samling.
 
Pensumbøker:
  • Lydighetstrening i teori og praksis (Morten Egtvedt & Cecilie Køste)
  • Bästa starten (Maria Brandel & Siv Svendsen)
  • Shaping (Thomas Stokke & Fanny Gott)
  • Don't shoot the dog (Karen Pryor)
Vi ønsker deg velkommen til et spennende og lærerikt år! Det skal være GØY å trene hund! 😊🐶⭐️
 

Tilleggsinformasjon

Kurset går over 3 helgsamlinger. Tidspunkt kl. 10-16.

11-12 januar 2025

8-9 februar 2025

22-23 mars 2025

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema